Menjar coneixement

ETIQUETES
|
Noticies
ConGracia
CATEGORÍES
|
Noticies
ConGracia

Això va ser el que un bon amic cuiner em va dir una vegada: “menjar coneixement"; i no es referia al documental de Ferran Adrià (que també), sinó a la necessitat que tenim els cuiners que els nostres clients alimentin els seus estómacs amb dosis de bon producte (que no car necessàriament.) i algun que altre coneixement de cost de matèria primera.

¿No és el mateix un filet de vedella que una ploma ibèrica? Doncs no, però tenen un preu i qualitat similar i això el comensal ha de saber-ho perquè si no és quan et pregunten que "on és el filet amb foie" per justificar el preu d'un menú i és aquí on un s'adona de la ignorància culinària existent amb tant “Foodismo i Instagramismo”.

Nosaltres, els professionals, hem de dir prou a qui cobra 2€ per una croqueta congelada i a la paella de sobre, però el client també ha de fer els deures, no deixar-se portar i que la ignorància culinària justifiqui la rebequeria quan li porten el compte.

Entre uns i altres hem de col·locar la restauració al seu lloc just i això és feina de tots.